Συλλογος Συνδρομου Down Ελλαδος

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού – Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα.

Πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό. Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.

Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας. Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Δημήτρης Παπαδόπουλος (Φωτογράφος PhotoAid):

Στις 2 Δεκεμβρίου βρέθηκα για πρώτη φορά στον χώρο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος όπου διοργανώθηκε η Χριστουγεννιάτικη αγορά του συλλόγου για το 2017. Θα με χαρακτήριζα σφιγμένο με τα συναισθήματα ανάμικτα μέχρι τη στιγμή που πάτησα το πρώτο κλικ και το πάρτι ξεκίνησε. Η συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν περισσότερη απ’ όση περίμενα, με τον κόσμο να βοηθάει και να δείχνει την αγάπη του. Η χαρά των παιδιών μεγάλη, ζώντας τη στιγμή! Τραγούδια, Κάλαντα, Χοροί, γέλια και φωνές. Γονείς και παιδιά με ένα δέσιμο ξεχωριστό και σπάνιο. Και κάτι άλλο… χωρίς κανένα δείγμα αχαριστίας για τη ζωή. Αν δεν το έχετε εσείς, το έχω εγώ πολλές φορές…  Φεύγοντας απ’ την εκδήλωση μου γεννήθηκε ένα ερώτημα: Ποιος τελικά παίρνει δύναμη για τη ζωή και από ποιόν; Χωρίς εγώ να κάνω τίποτα ιδιαίτερο, λοιπόν, πέρασα ένα ξεχωριστό πρωινό, με κάτι που αγαπώ εδώ και χρόνια, συνδυάζοντάς το, όμως, με μια εμπειρία-μάθημα.  Γι’ αυτό, ευχαριστώ τη PhotoAid και τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

 

WebSite: www.down.gr

Facebook: www.facebook.com

Αφήστε μια απάντηση