Κιβωτός του Κόσμου – Αιγαίου

Με τη χάρη του Θεού το Σεπτέμβριο του 2014, ξεκίνησε να λειτουργεί στο ‘νησί της μαστίχας’, τη Χίο, η κοινωνική δομή μέριμνας και προστασίας, η Κιβωτός του Κόσμου-Αιγαίου, η οποία σήμερα φιλοξενεί 30 παιδιά, αριθμός ο οποίος αυξάνεται συνεχώς και έχει ως σκοπό να καλύψει το μεγάλο κενό στο τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας στο Αιγαίο εξυπηρετώντας τις ανάγκες ολόκληρης της ευαίσθητης περιοχής αυτής της πατρίδας μας. Βρίσκεται στο Αίπος της Χίου, 10 λεπτά από τη περιοχή του Βροντάδου.

Όλα ξεκίνησαν από την πρόταση του Δήμου Ομηρούπολης  να αξιοποιήσει η Κιβωτός το για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο χωριό του Αίπους, για το οποίο δυστυχώς καλείται να πληρώνει ενοίκιο. Μέτα από πολλές συζητήσεις και δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν αλλά και χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του χωριού που σκοπό είχαν, αφενός τη βελτίωση του χώρου οικοδομικά και αφετέρου τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν προκειμένου το χωριό να εξυπηρετεί τον νέο του σκοπό.

Με πολύ κόπο και φροντίδα ανακατασκευάστηκαν  σταδιακά και τα 32 σπιτάκια ενώ αναμορφώθηκε ριζικά το κεντρικό κτήριο έτσι ούτως ώστε να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τις ανάγκες σίτισης, εστίασης, μελέτης και αναψυχής.


«Οι αλλαγές στο χώρο ήταν απίστευτες παραλάβαμε ‘ερείπια’ και δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του Θεού έναν ‘επίγειο παράδεισο’. Πρόκειται για ένα τοπίο μέσα στη φύση και στο πράσινο, με το καθαρό του οξυγόνο, αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε παιδί.»

 

 

Website: www.kivotostoukosmou.org

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:

  • Ελπίδα Βεληβασάκη
  • Γιάννης Συρογιαννόπουλος