ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μια σημαντική δραστηριότητα το καλοκαίρι είναι και  η συμμετοχή των παιδιών στην κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου, στη Ραφήνα.  Η κατασκήνωση  ξεκινά τη λειτουργία της τον Απρίλιο, όπου παιδιά και προσωπικό της Κιβωτού, απασχολούνται εκεί δημιουργικά τα Σαββατοκύριακα και μετά το κλείσιμο των σχολείων, τα παιδιά συμμετέχουν ανά ομάδες στις 4 κατασκηνωτικές περιόδους που υπάρχουν και περνούν ευχάριστα και ξέγνοιαστα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.


Ο στόχος του κατασκηνωτικού  προγράμματος είναι διπλός.


Πρώτος σκοπός είναι οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών,  ώστε να χαλαρώσουν, να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν. Επίσης, να μάθουν να λειτουργούν σε  ομάδες, αναπτύσσοντας έτσι το αίσθημα και τη σημασία της ομαδικότητας, τον υγιή συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα.


Επιπλέον, διδάσκονται να αγαπούν και να σέβονται τη φύση και το περιβάλλον, να μαθαίνουν να ανακυκλώνουν  και να σέβονται τη φύση, με απώτερο σκοπό να υιοθετήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητά τους.


Άλλες δραστηριότητες που  λαμβάνουν χώρα στην κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου είναι: αθλητικές, αθλοπαιδείες, Ολυμπιάδα παίδων, Καλλιτεχνικές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, διδακτικές μέσω ομιλιών που αφορούν τα  ίδια τα παιδιά και επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


Στο σύνολό του, το κατασκηνωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ξεκούραση και την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς και με το κομμάτι της εκπαίδευσης και της διδαχής.

 

Κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου στη Ραφήνα

Website: