Οι R.O.A.D.S σε συνεργασία με το σχολείο Dorothy Snot

Οι κοινωνίες και ιδιαιτέρα εκείνες σε κρίση επωφελούνται από την ευαισθητοποίηση ειδικά των παιδιών σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Τα παιδιά μέσα από στοχευμένες δράσεις μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αμφισβητούν στερεότυπα και εκπαιδεύονται ώστε να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να δρουν προς όφελος του συνόλου.

Σε μια τέτοια δράση οι R.O.A.D.S σε συνεργασία με το σχολείο Dorothy Snot, την Κυριακή  2 Απριλίου μαγείρεψαν για τους άστεγους συμπολίτες μας. Στόχος ήταν τα παιδιά να αναλάβουν δράση σε θέματα που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την παροχή βοήθειας προς αυτόν και επιπλέον να ενημερωθούν για ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα που ζουν και κατ επέκταση την ευρύτερη κοινωνία.

R.O.A.D.S.

«Την Κυριακή 2 Απριλίου, το καθιερωμένο μας μαγείρεμα πραγματοποιήθηκε στο Dorothy Snot. Αφού φτάσαμε εκεί, στήσαμε τον εξοπλισμό μας και ξεκινήσαμε την προετοιμασία του φαγητού. Τα παιδιά άρχισαν να κόβουν τις πιπεριές και τα μανιτάρια με τη βοήθεια των γονιών τους. Με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι ήταν εξοικειωμένα με αυτή τη διαδικασία καθώς συχνά στο σχολείο τους το μαγείρεμα αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν κάτι πρωτόγνωρο που τα ενθουσίαζε, η ιδέα της προσφοράς σε κάποιον τρίτο, εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν κάτι σημαντικότερο από όσο πίστευαν, κάτι που πολλοί δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ. Ενήργησαν συλλογικά και κατάφεραν να καλύψουν μια βασική ανάγκη του συνόλου. Η μικρή προσφορά του κάθε παιδιού αθροίστηκε με των υπολοίπων κι έτσι προέκυψε κάτι αρκετά μεγάλο. Γέμισαν και οι δύο μαρμίτες! Η φίλη Νάγια τους αφηγήθηκε ένα παραμύθι σχετικό με την αλληλεγγύη που βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα όσα συνέβαιναν.

Στο τέλος, συσκευάσαμε 300 μερίδες φαγητού τις οποίες μοιράσαμε αργότερα στο κέντρο της Αθήνας. Το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε, η απλότητα του οικοδεσπότη μας και η ενεργός συμμετοχή αυτών των ανθρώπων, και ιδίως των παιδιών, σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι στοιχεία πολύ ενθαρρυντικά για όλους μας. Ευχαριστούμε την οικογένεια του Dorothy Snot γι’ αυτή την όμορφη εμπειρία και τα παιδιά της PhotoAid Greece για τη συμμετοχή τους και την προβολή αυτής της ενέργειας! Ελπίζουμε να υπάρξουν πολλές ακόμα αλληλεπιδράσεις με σχολεία στο μέλλον!»

https://www.facebook.com/ROADS-199800827107968/

Email: roadsgreece@gmail.com

 

Μάνος Σαββίδης

«Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βλέπεις μικρά παιδιά να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένα. Στην δράση των R.O.A.D.S με την Dorothy Snot τα παιδιά βοήθησαν στο πιο νόστιμο γεύμα και μοίρασαν την ανιδιοτελή αγάπη τους στον συνάνθρωπο. Μοίρασαν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σε ένα καλύτερο κόσμο.»

Ελπίδα Βεληβασάκη

«Η δεύτερη φωτογράφηση της  PhotoAid με τους R.O.A.D.S  ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, να βοηθάμε στο μαγείρεμα και στην προετοιμασία των φαγητών γνωρίζοντας έτσι στην πράξη τον εθελοντισμό. Ήταν μία μέρα γεμάτη αγάπη και χαρούμενες παιδικές φωνές..»

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:

  • Μάνος Σαββίδης
  • Ελπίδα Βεληβασάκη

Αφήστε μια απάντηση